ua en ru

Прокуратура направила до суду справу за фактом державної зради депутата окупованого Криму

Прокуратура направила до суду справу за фактом державної зради депутата окупованого Криму Фото: міська рада Севастополя (wikimedia.orgInvestigatio)

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років

Прокуратура Автономної республіки Крим направила до суду справу за фактом державної зради депутата Севастопольської міської ради. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами спеціального попереднього розслідування, проведеного слідчим відділом Головного управління СБ України в АР Крим, до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні депутата Севастопольської міської ради, який звинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч 1 ст. 111 (державна зрада) КК України", - йдеться в повідомленні.

Так, в ході розслідування отримані докази того, що в березні 2014 року депутат Севастопольської міської ради надав допомогу та сприяння окупації Криму Росією.

Повідомляється, що зазначений депутат голосував за прийняття ряду постанов, підтримав рішення Верховної Ради АР Крим про проведення так званого "загальнокримського референдуму", результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим та міста Севастополя, а також їх протиправне входження до складу Російської Федерації на правах суб'єкта федерації

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

ОБВИНУВАЛЬНИЙ АКТ СТОСОВНО ДЕПУТАТА СЕВАСТОПОЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ СКЕРОВАНО ДО СУДУ Прокуратурою Автономної Республіки ...

Опубліковано Прокуратура Автономної Республіки Крим 13 грудня 2017 р.

Нагадаємо, в кінці листопада прокуратура Автономної Республіки Крим за 3 місяці направила до суду 10 звинувачень за фактом державної зради депутатів окупованого Криму.