ua en ru

Прокуратура розпочала кримінальне провадження проти "Укрнафти"

Прокуратура розпочала кримінальне провадження проти "Укрнафти" Фото: "Укрнафта"

"Укрнафта" відмовляється платити до держбюджету 3,347 млрд грн рентних платежів

Прокуратура розпочала кримінальне провадження проти нафтовидобувної компанії "Укрнафта". Про це йдеться у визначенні Зарічного суду міста Суми від 11 вересня, оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Таким чином суд відхилив скаргу "Укрнафти" в особі Качанівського газопереробного заводу на прокуратуру, яка не повертає йому вилучене майно (зразки вуглеводнів).

Як стало відомо з судових матеріалів, вилучення було проведено в рамках кримінального провадження стосовно службових осіб НГВУ "Охтирканафтогаз" ВАТ "Укрнафта" та ПАТ "Укрнафта" (з ч. 2 ст. 364 КК України). Справу було відкрито 11 серпня.

Слідчі підозрюють, що "з метою отримання неправомірної вигоди для ПАТ "Укрнафта", використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, протягом 2015 року умисно не сплачували до Державного бюджету України рентні платежі на суму 3 млрд 347 млн 42,1 тис. грн та податок на прибуток у сумі 12 млн 813,1 тис. грн, внаслідок чого охоронюваним законом інтересам держави заподіяно тяжкі наслідки, які у двісті п'ятдесят і більше разів перевищують неоподатковуваний мінімум доходів громадян".

Нагадаємо, ПАТ "Укрнафта" відмовилася сплачувати дивіденди за 2014 р. на суму 632 млн 304 тис. 450 грн в державний бюджет України.