ua en ru

Прокуратура розпочала розслідування недбалого ставлення до військової служби зі збитком на 1 млн грн

Прокуратура розпочала розслідування недбалого ставлення до військової служби зі збитком на 1 млн грн Фото: головний військовий прокурор Анатолій Матіос

Стаття 425 КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років

Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України розпочала 28 липня кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.425 КК України (недбале ставлення до військової служби, вчинене в умовах особливого періоду). Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Встановлено, що протягом поточного року посадовими особами однієї з військових частин в результаті неналежного оформлення документів про звільнення 170 військовослужбовців при проведенні заходів демобілізації понаднормово необґрунтовано здійснено витрати на рахунки при звільненні.

"У наказах про звільнення військовослужбовців з військової служби та зарахування їх на військовий облік у відповідних військових комісаріатах, що підготовлені та подані до фінансово-економічної служби військової частини, дати звільнення не відповідали дійсності, що спричинило переплату бюджетних коштів та збитки державі в сумі понад 272 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в результаті несвоєчасного зняття з продовольчого забезпечення військовослужбовців, які вибували на лікування, до нового місця служби, допущено перевитрату бюджетних коштів в рахунок оплати послуг підприємства, що надає послуги з харчування особового складу, на суму понад 734 тис грн.

Зазначимо, що санкція статті 425 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років.

Нагадаємо, напередодні СБУ спільно з військовою прокуратурою Південного регіону затримала офіцера ЗСУ, який вимагав хабар у призовника.