ua en ru

Прокуратура у Львівській області реабілітувала церковного діяча

Прокуратура у Львівській області реабілітувала церковного діяча Фото: прокуратура

Прокуратура у Львівській області реабілітувала Василя Величковського

Прокуратура у Львівській області реабілітувала церковного діяча Василя Величковського. Про це повідомляє прес-служба львівської прокуратури.

"Положеннями ст. 1 ЗУ "ПРО реабілітацію жертв політичних репресій в Україні" від 17.04.1991 визнано реабілітованих осіб, засуджених за поширення завідомо неправдивих вигадок, що порочать радянський державний і суспільний лад, а також за порушення законів про відокремлення церкви від держави і школи від церкви, а потім висновком прокуратури Львівської області від 31.03.2017 Василь Величковський реабілітований", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що вироком Судової колегії в кримінальних справах Псковського обласного суду від 23.09.1969 Василь Величковський був засуджений за ч. 2 ст. 138, ст. 187-1, ст. 42 КК України 1960 року (порушення законів про відокремлення церкви від держави і поширення неправдивих вигадок на радянський державний і суспільний лад) на 3 роки позбавлення волі у виправно-трудовій колонії суворого режиму.

Прокуратура у Львівській області реабілітувала церковного діячаФото: прокуратура у Львівській області реабілітувала Василя Величковського

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України планує уніфікувати принципи підвищення пенсій репресованим.