ua en ru

Прокуратура кваліфікувала обстріл Маріуполя як теракт

Прокуратура кваліфікувала обстріл Маріуполя як теракт Джерело фото:0629.com.ua

Прокуратура Донецької області кваліфікувала обстріл бойовиками Маріуполя Донецької області як теракт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Прокуратурою Донецької області контролюється хід досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 Кримінального Кодексу України (Терористичний акт)", - йдеться в повідомленні.

В даний час правоохоронці проводять огляд місця події, щоб вилучити речові докази.

"Бойовики терористичної організації "ДНР" завдали вогневий удар з новоазовського напрямку, тобто з непідконтрольною української влади території, по житлових кварталах р. Маріуполя достовірно знаючи, що в цих кварталах не розміщено українські військові. Таким чином, бойовики цілеспрямовано використовували зброю знищення проти мирного населення міста Маріуполя", - підкреслили в прокуратурі.

Точна кількість загиблих і постраждалих встановлюється. Відомо, що снаряди потрапили по приватних будівель, автомобілів, міського ринку, дворах багатоповерхівок.

Нагадаємо, близько 9:00 24 січня бойовики обстріляли житловий сектор Маріуполя. В донецькій міліції повідомили про 10 загиблих і 46 госпіталізованих в результаті артобстрілу.