ua en ru

Прокуратура кваліфікувала обстріл Краматорська як теракт

Прокуратура кваліфікувала обстріл Краматорська як теракт

Головна військова прокуратура за фактом артилерійського обстрілу міста Краматорськ почала кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України (терористичний акт). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"10 лютого 2015 року о 12.30 годині м. Краматорськ Донецької області піддався артилерійському обстрілу із застосуванням реактивних систем залпового вогню, вчиненого з території, підконтрольній незаконним військовим формуванням. Удар був нанесений по Штабу антитерористичної операції, а також житлових кварталах міста. За попередніми даними, під час зазначеного терористичного акту загинули 6 цивільних осіб і 2 військовослужбовців, а також отримали поранення різного ступеня тяжкості понад 20 цивільних осіб, а також 12 військовослужбовців, в тому числі один офіцер Головної військової прокуратури", - сказано в повідомленні.

На даний момент слідчими Управління Головної військової прокуратури в зоні АТО здійснюється огляд місця події, вилучені речові докази обстрілу, встановлюється ступінь тяжкості нанесених поранень військових і цивільних осіб.

Нагадаємо, за даними уповноваженого Президента України з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко, при обстрілі Краматорська загинули 7 мирних жителів і 4 бійця сил АТО.

У той же час, за даними ДонОДА, при обстрілі поранено 26 мирних жителів (у тому числі 5 дітей) і 32 військових.