ua en ru

Прокуратура кваліфікувала як диверсію черговий вибух на залізничному перегоні в Луганській обл

Прокуратура кваліфікувала як диверсію черговий вибух на залізничному перегоні в Луганській обл Фото: досудове розслідування доручено проводити УСБУ в Луганській області

Рух залізничного транспорту на тимчасово окуповану територію області припинено

В Луганській обл. вранці 18 травня невідомими підірвано ділянку залізничної колії на 47 км перегону Сентянівка-Шипилово Попаснянського району, даний факт кваліфікований як диверсія (ст. 113 КК України). Про це йдеться в повідомленні прес-служби облпрокуратури.

"За попередньою інформацією в результаті вибуху вранці 18 травня 2015 року пошкоджено залізничний шлях. Рух залізничного транспорту на тимчасово окуповану територію Луганської області припинено", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, зараз встановлюються обставини події, що трапилася на лінії зіткнення з незаконними збройними формуваннями.

Досудове розслідування доручено проводити УСБУ в Луганській області. Його хід перебуває на особистому контролі керівництва прокуратури Луганської області.

Нагадаємо, в кінці квітня на 47 км цього ж перегону стався вибух, в результаті якого постраждав машиніст електровоза. Той інцидент був кваліфікований за статтею "диверсія".