ua en ru

"Прокуратура" Криму вимагає 5 років позбавлення волі для українського активіста Балуха

"Прокуратура" Криму вимагає 5 років позбавлення волі для українського активіста Балуха Фото: Володимир Балух (скріншот відео Громадське Телебачення)

"Прокуратура" вимагає для Балуха покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі в колонії-поселенні

В окупованому Росією Криму "прокуратура" вимагає для українця Володимира Балуха покарання у вигляді п'яти років і одного місяця позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тис. рублів (10130 гривень). Про це повідомила "Кримська правозахисна група" в Facebook.

"Сьогодні о "Роздольненському районному суді" в ході дебатів у справі, в якому Балуха звинувачують у зберіганні боєприпасів, прокурор Дмитро Корольов попросив для нього покарання у вигляді 5 років і 1 місяця позбавлення волі з відбуванням у колонії-поселенні, а також штраф у розмірі 20 тисяч рублів", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що прокурор просить змінити для українського активіста запобіжний захід з домашнього арешту на утримання під вартою.

Зазначається, що прокурор проігнорував всі докази захисту та
вважає, що вина Балуха доведено, незважаючи на те, що не було розглянуто жодних доказів, які вказують на факт придбання патронів.

Нагадаємо, в кінці грудня підконтрольний Росії суд Криму відмовив українському активісту Володимиру Балуху в медичному обстеженні.