ua en ru

Прокуратура Криму відкрила справу у зв'язку з візитом сербських політиків на півострів

Прокуратура Криму відкрила справу у зв'язку з візитом сербських політиків на півострів Фото: Георгій Логвинський

Під час перебування в Ялті в жовтні 2015 року члени делегації заявляли про підтримку так званого "референдуму" в Криму

Прокуратура Криму при Генеральній прокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом несанкціонованої поїздки ряду сербських політиків до Криму у жовтня 2015 року. Про це повідомив народний депутат України Георгій Логвинський в Facebook.

"Чергова делегація іноземних "туристів" в анексований Крим "доїздилася". Цього разу відзначилися серби. За моєю заявою Прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного візиту на окупований півострів 8 сербських політиків у жовтні цього року", - йдеться в повідомленні.

За повідомленням нардепа, під час перебування в Ялті члени делегації заявляли про підтримку так званого "референдуму", який провели проросійські сили в Криму в березні 2014 року.

"Кримінальне провадження відкрито за фактом кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.332-1 КК України: Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію", - повідомив Логвинський.

Як зазначив нардеп, даною статтею передбачено покарання позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією транспортних засобів.

"Я твердо заявляю, що так буде з кожними наступними "туристами", хто своїми діями всіляко підтримує окупанта, тим самим здійснивши дії, спрямовані на підрив авторитету України на міжнародному рівні", - заявив Логвинський.

Очередная делегация иностранных "туристов" в аннексированный Крым "доездилась". В этот раз отличились сербы. По моему ...

Posted by Георгий Логвинский on 19 ноября 2015 г.

Нагадаємо, раніше Логвинський заявляв, що Росія виділила 50 млн дол. на програму з легалізації анексії Криму.