ua en ru

Прокуратура Київської обл. порушила кримінальну справу щодо депутата, який ухилився від сплати податків майже на 3 млн грн

Прокурором Київської області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.212 та ч.2 ст.366 КК України, тобто ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки, щодо депутата місцевої ради, 49-річного мешканця одного з райцентрів області, який, обіймаючи посаду керівника комерційного підприємства, шляхом підроблення документів ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах - на суму майже 3 млн грн. Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Встановлено, що зазначена особа у 2010 році внесла неправдиві дані до документів господарської діяльності та податкової звітності про нібито проведені операції з фіктивними підприємствами, зареєстрованими на території міста Києва.

Чинним Кримінально-процесуальним кодексом України передбачено покарання за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах - у вигляді штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти п'яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та за службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Нагадаємо, прокуратура порушила справу щодо депутата однієї з міськрад Київської обл., який не сплатив 62,3 млн грн податків.