ua en ru

Прокуратура Києва заявила в суд п'ять позовів про стягнення з українських авіакомпаній майже 20 млн грн боргу

Прокуратура Києва заявила до господарського суду п'ять позовів про стягнення з українських авіакомпаній майже 20 млн грн боргу до державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях, повідомляє прес-служба прокуратури.

"Прокурорською перевіркою встановлено, що п'ять українських авіакомпаній не сплатили до спецфонду обов'язковий збір за здійснення регулярних та чартерних авіаперевезень, а також відправку вантажів у минулому році", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Державної авіаційної служби України загальний розмір боргу складає майже 20 млн грн.

На сьогодні два позови прокуратури Києва задоволено та авіакомпаніями до державного бюджету вже сплачено майже 4 млн грн.

Зазначимо, за законодавством суб'єкти господарської діяльності, які надають послуги з перевезення пасажирів, вантажів повітряним транспортом, повинні своєчасно перераховувати до державного спеціалізованого фонду обов'язковий збір, який входить у вартість квитка кожного пасажира, що відлітає з українських аеропортів та вартість кожної тони вантажу, що відправляється чи прибуває на територію України.

Читайте також: Прокуратура пред'явила МАУ позов на 18,6 млн грн