ua en ru

Прокуратура Києва закрила кримінальну справу проти Lb.ua

Прокуратура міста Києва винесла постанову про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландика, через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

"Крім того, в постанові про закриття кримінальної справи зазначено, що порушення закону з боку інтернет-видання в даній конкретній ситуації не спричинило істотну шкоду.

Також роз'яснюємо, що згідно з вимогами чинного законодавства передбачена кримінальна відповідальність за порушення конституційного права на таємницю листування та порушення недоторканності приватного життя ", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Таке рішення було винесено за результатами перевірки, яка була організована за дорученням Президента України Віктора Януковича і вказівкою Генерального прокурора Віктора Пшонки, законності порушення та розслідування кримінальних справ стосовно засобів масової інформації, зокрема, Інтернет-видання Lb.ua, прийнято відповідне процесуальне рішення.

Нагадаємо, раніше прокуратура припинила кримінальне переслідування директора каналу "ТВі" Миколи Княжицького.