ua en ru

У Закарпатській області УБОЗ затримав проректора вишу за хабар в 50 тис. грн

У Закарпатській області працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ) затримала проректора вищого навчального закладу за хабар в 50 тис. грн. Про це повідомляє прес-служба ГУПОЗ МВС України.

Зокрема, до правоохоронців надійшла інформація, що від одного місцевого мешканця заступник ректора вимагає хабар. За 50 тис. грн педагог обіцяв не розривати із його дружиною-приватним підприємцем угоду оренди приміщення, що перебуває на балансі університету.

У рамках досудового розслідування чиновник був затриманий в адмінбудівлі одразу після одержання частини коштів у сумі 43 тис. грн.

Зловмисник затриманий за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), що передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: У Київській області затриманий заступник начальника відділу податкової служби за хабар в 35 тис. грн