ua en ru

Прокуратура Києва у 2012 р. відновила права понад 12 тис. дітей

Завдяки прокурорському реагуванню в 2012 р. відновлені права понад 12 тис. дітей. Про це повідомив прокурор Києва Микола Бескишкій, повідомляє прес-служба відомства. "При прокурорського втручання реально поновлено права понад 12 тис. дітей і в їх користь відшкодовано понад 14 млн грн", - сказав прокурор Києва.

За його словами, протягом року в державній і комунальній власності на вимогу прокуратури Києва було повернуто понад 4 тис. кв. м дитячих навчальних закладів. "На сьогоднішній день у провадженні суду знаходяться справи за позовами прокуратури про повернення ще 17,5 тис. кв. М таких приміщень", - зазначив Бескишкого. Також він підкреслив, що на вимогу прокуратури своє право на житло змогли реалізувати 45 дітей-сиріт.

За словами Бескишкого, прокуратурою Києва у цьому році перевірено використання бюджетних коштів, виділених на фінансування дитячих програм з охорони дитинства. "У поточному році порушено 5 кримінальних справ відносно посадових осіб органів освіти, які 15 млн грн використали не за цільовим призначенням", - зазначив він. Прокурор Києва повідомив, що при втручання прокуратури повністю погашена заборгованість по харчуванню в навчальних закладах та дитячих санаторіях на суму 67 млн ​​грн.

Читайте також: За позовами столичної прокуратури Києву повернуто 970 га землі