ua en ru

Прокуратура Києва встановила факт виведення 18,5 млн гривень з декількох обленерго

Прокуратура Києва встановила факт виведення 18,5 млн гривень з декількох обленерго Фото: з трьох обленерго вивели 18,5 млн гривень

Кошти виводилися через фіктивні фірми

Прокуратура Києва розслідує факт виведення посадовими особами декількох обленерго 18,5 млн гривень з цих підприємств. Про це свідчить рішення Дніпровського районного суду столиці.

Як випливає з матеріалів справи, посадові особи ПАТ "Хмельницькобленерго", ПАТ "Черкасиобленерго" та ПАТ "Миколаївобленерго" у змові з керівництвом ТОВ "УК Метрополія" виводили держкошти шляхом укладання удаваних договорів на розробку проектної документації з директором і бухгалтером ТОВ.Крім того, сама вартість надання послуг була завищена в п'ять разів. Гроші за цими договорами обленерго перераховували протягом одного-п'яти днів з моменту підписання документів.

Для конвертації коштів у готівку бухгалтеру "КК Метрополія", як фізичній особі, був наданий кредит на загальну суму 4,54 млн гривень. Директор фірми по цій схемі отримав 0,36 млн гривень кредиту. Інші 14,8 млн гривень були перераховані за підробленими документами на рахунки підконтрольних фіктивних фірм.

Нагадаємо, українські держпідприємства втратили в банках-банкрутах 20 млрд гривень.