ua en ru

Прокуратура Києва перевіряє законність використання земділянок "Святошинського лісопаркового господарства"

Прокуратура міста Києва організувала перевірку законності знесення зелених насаджень та використання земельних ділянок "Святошинського лісопаркового господарства", прилеглих до Гостомельської селищної ради Київської області. Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

У ході проведення перевірки надані відповідні доручення Державній екологічній інспекції у м. Києві, СЕС, МНС, Інспекції архітектурно-будівельного контролю та Головному управлінню контролю з благоустрою у м. Києві, до повноважень яких належить припинення незаконної діяльності у разі виявлення порушень вимог законодавства.

За результатами перевірки прокуратурою міста заявлено 7 позовів про скасування рішень Гостомельської селищної ради та клопотання про забезпечення позовів шляхом накладення заборони на проведення будь-яких підготовчих та будівельних робіт на вищезгаданих земельних ділянках до вирішення спору.

Зазначимо, 12 липня ц.р. Київрада підтримала проект рішення про погодження розширення меж національного природного парку "Голосіївський" за рахунок замель КП "Святошинське лісопаркове господарство" загальною площею 6,46 тис. га.