ua en ru

Прокуратура Києва прокоментувала обшуки у Державному експертному центрі МОЗ

Прокуратура Києва прокоментувала обшуки у Державному експертному центрі МОЗ Фото: прокуратура Києва (РБК-Україна)

Обшуки проходять в рамках розслідування справи щодо можливого заволодіння держкоштами

У прокуратурі Києва, коментуючи обшуки у Державному експертному центрі Міністерства охорони здоров'я України, зазначили, що слідчі дії проводяться у рамках розслідування справи щодо можливого заволодіння держкоштами в особливо великих розмірах. Про це йдеться у повідомленні столичної прокуратури у Facebook.

Як повідомляється, прокуратурою Києва здійснюється досудове розслідування у справі щодо можливого заволодіння держкоштами в особливо великих розмірах під час закупівлі та використання експертним центром програмного забезпечення для обліку хворих на цукровий діабет.

"З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, у відповідності до вимог КПК України, на підставі ухвал слідчого судді, проводиться обшук у приміщенні ДП "Державний експертний центр МОЗ України" з метою вилучення копії відповідної комп’ютерної програми для подальшого проведення судової експертизи", - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, у прокуратурі наголосили, що в рамках обшуку правоохоронці не вилучали сервери з Реєстром пацієнтів.

Крім того, у відомстві закликали керівництво підприємства добровільного надати ключі доступу до ПЗ для коректного копіювання персональних даних пацієнтів.

"Слідчі дії не створюють перешкод для роботи серверів Державного експертного центру та відповідних Реєстрів", - додали у прокуратурі.

Прокуратура Києва прокоментувала обшуки у Державному експертному центрі МОЗ

Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у МОЗ заявили про обшуки у Державному експертному центрі. Крім того, у МОЗ повідомляли, що правоохоронці намагаються вилучити сервер з Реєстром пацієнтів, які потребують інсулінотерапії.