ua en ru

Прокуратура Києва підозрює міліціонера в перешкоджанні діяльності журналіста

Прокуратура Києва підозрює міліціонера в перешкоджанні діяльності журналіста Фото: прокуратура Києва

10 липня журналіста незаконно затримав співробітник МВС

Прокуратура Києва повідомила про підозру міліціонеру, який перешкоджав діяльності журналіста українського інформаційного агентства "Українські новини". Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Слідчим управлінням прокуратури міста Києва повідомлено про підозру інспектора патрульної служби Святошинського райуправління міліції за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста", - відзначає прокуратура.

Прес-служба нагадує, що вказаний інцидент стався 10 липня. "Працівник міліції, який забезпечував охорону громадського порядку, безпідставно затримав і застосував силу відносно вказаного представника ЗМІ, незважаючи на те, що останній попередньо пред'явив журналістське посвідчення", - підкреслює столична прокуратура.

Правоохоронцеві повідомили про підозру за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України, ведеться досудове розслідування.

Зазначимо, раніше МВС призначило службову перевірку за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста ІА "Українські новини" Дмитра Перепелиці. 14 липня прокуратура Києва почала розслідування незаконного затримання Перепелиці міліцією.

Увечері 10 липня більше 100 власників МАФів виламали ворота і проникли на територію штрафстоянки на вулиці Краснова, 25. Міліція оточила штрафмайданчик і затримала частину людей, що перебували на штрафмайданчику, а разом з ними і журналіста, який висвітлював події за завданням редакції. Кореспондент кілька разів повідомив міліціонерам про те, що він журналіст і виконує службові обов'язки, але все одно був затриманий.

Нагадаємо, 13 липня, власники малих архітектурних форм (МАФів) на автомобілях частково перекривали рух по вулиці Хрещатик.