ua en ru

Прокуратура Києва відкрила провадження за фактом забруднення хімікатами парку "Кіото"

Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення хімічними речовинами території парку "Кіото", що у Деснянському районі міста.

Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення хімічними речовинами території парку "Кіото", що у Деснянському районі міста. Про це повідомила прес-служба Київської прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері.

Так, у ході перевірки, ініційованою прокуратурою, фахівцями Державної екологічної інспекції у м. Києві було здійснено огляд зелених насаджень та відібрано проби ґрунту на території парку.

"За результатами лабораторних досліджень, у зразках, відібраних навколо дерев з ознаками всихання, встановлено підвищений вміст амонію та хлоридів. Загалом, шкідливі хімічні речовини були виявлені на ділянці загальною площею близько 125 кв. м. Згідно з розрахунками спеціалістів, розмір шкоди, завданої довкіллю, складає понад 400 тис. грн.", - йдеться у повідомлені.

За результатами перевірки відомості про вчинення кримінального правопорушення прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 239 КК України - забруднення та псування земель.

Проведення досудового розслідування доручено Деснянському райуправлінню міліції.

Нагадаємо, у серпні поточного року Київська прокуратура з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері організувала перевірку з метою встановлення причин загибелі сосен у парку "Кіото".