ua en ru

Прокуратура Києва оскаржить запобіжний захід підозрюваним у підпалі каплиці УПЦ МП

Прокуратура Києва оскаржить запобіжний захід підозрюваним у підпалі каплиці УПЦ МП Фото: ГПУ (РБК-Україна)

Архітекторів звинувачують у спробі підпалу каплиці УПЦ МП, самовільно побудованій на території Національного музею історії України

Прокуратура міста Києва подасть апеляцію на запобіжний захід архітекторам Олександру Горбаню і Олексію Шемотюку, яких звинувачують у спробі підпалу каплиці УПЦ МП, самовільно побудованій на території Національного музею історії України. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"Прокуратура міста Києва в апеляції буде відстоювати послідовну позицію і просити пом'якшення запобіжного заходу двом киянам, які підозрюються в підпалі незаконно побудованого будинку Десятинний монастир УПЦ МП", - написала вона.

За словами Сарган, Луценко зустрівся з народними депутатами, які висловили готовність виступити поручителями підозрюваних.

Крім того, за результатами робочої зустрічі керівництва прокуратури міста Києва з представниками Музею історії України в понеділок будуть сформовані позовні вимоги щодо захисту інтересів територіальної громади міста Києва від незаконної забудови біля фундаменту Десятинної церкви.

Нагадаємо, сьогодні, 3 лютого, на Пейзажній алеї проходить акція на підтримку архітекторів Олександра Горбаня і Олексія Шемотюка, яких звинувачують у спробі підпалу каплиці УПЦ МП, самовільно побудованої на території Національного музею історії України.