ua en ru

Прокуратура Києва допитала понад 100 свідків за фактом сутички біля КМДА 19 серпня 2013 р

Прокуратура Києва допитала понад 100 свідків та призначила комплекс судових експертиз в рамках кримінальних проваджень за фактом сутички біля Київської міської державної адміністрації (КМДА) 19 серпня 2013 р. Про це журналістам заявив начальник слідчого відділу прокуратури Києва Максим Рябенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наразі в провадженнях проведено значний обсяг слідчих дій, допитано понад 100 свідків, призначені та проводяться комплекс судових експертиз, витребувані відеозаписи з камер відеоспостережень. За нашими запитами з засобів масової інформації отримані також відеоматеріали. На даний час це все опрацьовується", - заявив Рябенко.

За його словами, наразі в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровані два кримінальні провадження за подіями 19 серпня 2013 р. Зокрема, це кримінальне провадження за заявами народних депутатів України щодо спричинення їм ушкоджень працівниками правоохоронних органів, внесене до Єдиного реєстру за фактом перевищення владних повноважень за ч.2 ст. 365 Кримінального кодексу України. Друге кримінальне провадження зареєстровано за заявою працівника правоохоронного органу щодо чинення йому опору народними депутатами України і внесено до Єдиного реєстру за ч. 2 ст. 342 ККУ.

Рябенко також зазначив, що лідер партії "Батькивщина" Арсеній Яценюк допитувався в рамках обох кримінальних проваджень.

Раніше Яценюк заявив, що опозиція звернеться до ГПУ з вимогою встановити замовників сутички біля КМДА 19 серпня 2013 р.