ua en ru

Прокуратура Іспанії порушила справу проти Роналду

Прокуратура Іспанії порушила справу проти Роналду Фото: Кріштіану Роналду (instagram.com/cristiano)

Футболіст звинувачується в несплаті податків на 15 млн євро

Прокуратура Іспанії подала позов щодо нападника мадридського "Реала" і збірної Португалії Кріштіану Роналду за звинуваченням у несплаті податків. Про це сообщает El Mundo.

За даними звинувачення, футболіст у період з 2011 по 2014 рік недоплатив у скарбницю податків на загальну суму 14,7 млн євро. При цьому з метою приховування своїх реальних доходів Роналду використовував компанію на британських Віргінських островах, єдиним акціонером якої був він сам.

Раніше повідомлялося, що Роналду може бути засуджений за несплату податків до терміну від 15 місяців до п'яти років в'язниці. При цьому футболіст може відбутися умовним терміном або зовсім тільки штрафом, якщо суд визнає, що він активно співпрацював зі слідством.

Нещодавно зазначалося, що португалець добровільно сплатив в казну 6 млн євро і знаходиться в курсі всіх своїх податкових зобов'язань.

Нагадаємо, суд в Іспанії визнав винним у несплаті податків аргентинського нападаючого "Барселони" Ліонеля Мессі, який отримав 21-місячний термін. Зазначалося, що Мессі навряд чи потрапить у в'язницю, так як за місцевими законами терміни менше двох років зазвичай відбуваються умовно.