ua en ru

Прокуратура Харківської обл. порушила кримінальну справу проти Авакова

Прокуратура Харківської області сьогодні порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови Харківської облдержадміністрації, голови обласної організації партії "Батьківщина" Арсена Авакова. Про це повідомив начальник управління прокуратури Харківської області Олександр Бабіков, передає радіо "Свобода". За його словами, кримінальну справу порушено за частиною третьою статті 365 (перевищення службових повноважень і влади, що спричинили тяжкі наслідки).

Бабіков додав, що на сьогодні Авакову не надано статусу підозрюваного чи обвинуваченого. Крім того, екс-губернатора не оголошено в розшук.

"Оголошення в розшук - наступна стадія кримінального процесу. Ухвалення такого рішення залежить від одержання необхідних доказів. Зараз триває близько 30 експертиз. Статусу підозрюваного чи обвинувачуваного Арсен Аваков не має у зв'язку з особливостями Кримінально-процесуального кодексу. Це для того, щоб дати можливість особі здійснити право на захист", - сказав Бабіков.

За його словами, наразі продовжується розслідування кримінальної справи, порушеної 6 січня за фактом перевищення службових повноважень службовими особами Харківської облдержадміністрації і Держкомзему.

Прокуратура Харківської області, перевіривши правомірність земельних операцій у 2009 році, виявила факт незаконної зміни цільового призначення та передачі у власність 55 гектарів державних земель вартістю понад 5 з половиною мільйонів гривень. За результатами перевірки прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження упродовж 2009 року земель державної власності. Справу порушено за частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення, зловживання владою або службовим становищем).