ua en ru

Прокуратура Німеччини допускає, що Фірташ стане обвинуваченим у справі про підкуп

Прокуратура Німеччини допускає, що Фірташ стане обвинуваченим у справі про підкуп Фото: Дмитро Фірташ

На даний момент Фірташ має процесуальний статус свідка

У справі про підкуп працівника земельного відомства кримінальної поліції федеральної землі Мекленбург - Передня Померанія Дмитро Фірташ на даний момент має процесуальний статус свідка. Про це повідомляється в прокуратурі міста Шверін, передає Deutsche Welle.

В даний час головним підозрюваним у справі є 69-річна мешканка Берліна, яка, працюючи під виглядом співробітниці консалтингового бюро, продавала зацікавленим особам інформацію, отриману від держслужбовців з допомогою хабарів, у тому числі від співробітників поліції і прокуратури.


Жінку підозрюють у тому, що вона за хабарі, зокрема, отримувала інформацію від співробітника відомства кримінальної поліції в інтересах Дмитра Фірташа. Цей чиновник, мабуть, передавав українському бізнесменові інформацію про хід слідства проти нього в Сполучених Штатах, де Фірташа звинувачують у корупції. Співробітник поліції, не маючи на це повноважень, робив запити американських колег, роблячи вигляд, що він веде слідство в справі проти Фірташа. За інформацією телерадіокомпанії NDR, хабарі за інформацію для українського мільярдера могли становити понад півмільйона євро.

У прокуратурі зазначили, що якщо у справі з'являться нові докази, статус Фірташа може змінитися. Австрійський адвокат Дмитра Фірташа Дітер Бемдерфер відмовився від коментаря.

За підкуп посадової особи, згідно кримінальному кодексу Німеччини, загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, 20 квітня у будинку українського бізнесмена Дмитра Фірташа у Відні пройшли нові обшуки. Посол України в Австрії Олександр Щерба зазначив, що обшуки тривали три години і були проведені за запитом Німеччини.