ua en ru

Прокуратура Франції розслідує хід виборів країн-господарів ЧС-2018 і ЧС-2022

Прокуратура Франції розслідує хід виборів країн-господарів ЧС-2018 і ЧС-2022 Фото: ЧС-2018

Правоохоронці перевіряють повідомлення про можливі факти корупції

Національна прокуратура Франції відкрила розслідування корупції у ФІФА, яке, в тому числі, стосується процесу виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 років. Про це повідомляє Le Monde.

Наголошується, що французька прокуратура перевіряє повідомлення про можливі факти корупції під час виборів.

Представники прокуратури зустрілися з екс-президентом міжнародної федерації Йозефом Блаттером, який в подальшому відмовився коментувати ЗМІ розмову з представниками влади. Французьку прокуратуру цікавлять, в першу чергу, французькі фігурантів корупційного скандалу. Згадуються імена колишнього кандидата на посаду глави ФІФА Мохаммеда бін Хаммама, колишнього генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке і екс-глави УЄФА Мішеля Платіні.

Всі перераховані чиновники відсторонені на різні терміни від будь-якої діяльності, пов'язаної з футболом. Саме розслідування почалося в минулому році. Національна прокуратура Франції розпочала розгляд справи та збору доказової бази, зараз же прокурори приступили до допитів свідків.

ЧС-2018 відбудеться у Росії, а в 2022 році турнір прийме Катар.

Нагадаємо, міжнародна федерація футболу (ФІФА) зазнає труднощів з пошуком нових спонсорів до чемпіонату світу 2018 року.