ua en ru

ФІФА має проблеми з пошуком спонсорів для ЧС-2018 в Росії, - FT

ФІФА має проблеми з пошуком спонсорів для ЧС-2018 в Росії, - FT Фото: ЧС-2018

Корупційний скандал і анексія Криму ускладнюють пошук партнерів

Міжнародна федерація футболу (ФІФА) має труднощі з пошуком нових спонсорів до Чемпіонату світу 2018 року, який пройде в Росії. Про це пише Financial Times.

Видання зазначає, що перед ЧС-2014, який пройшов у Бразилії, у федерації був список з 20 компаній, які висловили готовність стати спонсорами турніру, зараз тільки 10. Міжнародні і місцеві підприємства не поспішають ставати спонсорами з-за фінансових витрат і репутаційних ризиків, пише газета. Вона нагадує про корупційний скандал у самій організації, і про те, що Росія стала для багатьох на Заході парією після анексии Криму.

Контракти з найбільшими спонсорами - Sony і Emirates - завершилися після закінчення бразильського мундіалю, а російські компанії найменш охоче йдуть на співпрацю, додає газета. Поки спонсорувати ЧС-2018 погодився лише один російський партнер федерації - Альфа-банк. Професор Російського олімпійського університету Андрій Мальгін в інтерв'ю FT пояснив це тим, що російські компанії побоюються заплатити гроші і не отримати від цього ніяких маркетингових вигод.

Чемпіонат світу 2018 року пройде з 14 червня по 15 липня на 12 стадіонах в 11 містах Росії.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg повідомляло, що російські телеканали відмовилися купувати права на трансляцію чемпіонату світу-2018 з футболу за 120 млн доларів.