ua en ru

Прокуратура довела незаконність передачі батькові Шуфрича землі в Київській області

Прокуратура довела незаконність передачі батькові Шуфрича землі в Київській області Фото: батько Шуфрича позбувся права власності на землі під Києвом

Землі водного фонду вартістю 68 млн гривень були передані батькові нардепа незаконно

Прокуратура Київської області довела незаконність передачі Івану Шуфричу, батька народного депутата України Нестора Шуфрича, 6 га землі водного фонду Київської області. Про це свідчить документ, який є в розпорядженні РБК-Україна.

Обухівський районний суд Київської області задовольнив клопотання про незаконну передачу батькові Шуфрича землі вартістю 68 млн гривень.

Наголошується, що під час розгляду справи відповідач не з'являвся на судові засідання, хоча і був повідомлений про місце і час слухання справи. Тому суд постановив заочне рішення.

Відповідач намагався переглянути зазначене судове рішення, користуючись своїм правом про перегляд заочного рішення. Однак, суд залишив у силі рішення про задоволення позову прокурора, визнавши докази заявника про неявку в суд необґрунтованими.

Нагадаємо, Обухівська районна державна адміністрація у 2009 році за рахунок земель водного фонду передала у власність 3 громадян земельні ділянки для ведення особистого господарства, в подальшому через ряд цивільно-правових угод придбанні у власність родичем народного депутата України.

Зокрема, спірні земельні ділянки розташовані на 11-12 км так званої Великої дамби, в смузі між дамбою і руслом річки Дніпро.

Чинне законодавство України забороняє приватизацію землі водного фонду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Шуфрича відсудили будинок Сікорського.