ua en ru

Прокуратура Дніпропетровська порушила справу проти підприємця, який завдав державі 3,3 млн грн збитків

Прокуратурою Кіровського району Дніпропетровська порушено кримінальну справу щодо директора підприємства, який завдав державі 3,3 млн грн збитків. Про це повідомила прес-служба прокуратури, передає кореспондент РБК-України.

У травні прокуратурою Кіровського району міста Дніпропетровська порушено кримінальну справу щодо директора одного з приватних підприємств обласного центру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

Перевіркою встановлено, що в листопаді 2008 року підприємець, якому було відомо, що вартість майнового комплексу іншого підприємства становить більше 16 млн 800 тис. грн, зловживаючи своїм службовим становищем, створив формальні підстави для набуття права власності на зазначений майновий комплекс за 9 млн грн. Причому вищезгаданий директор своє підприємство в податковій інспекції не зареєстрував, податків не сплатив і в деклараціях про доходи підприємства покупку не відобразив.

У вересні 2009 року підприємець уклав договір купівлі-продажу з іншим підприємством і перепродав вказаний майновий комплекс. Таким чином, через незаконні дії директора приватного підприємства до бюджету не надійшло понад 3 млн 300 тис. грн податку на додану вартість і 170 тис. грн в фонд державного пенсійного страхування.

Досудове слідство у справі триває, його веде прокуратура Кіровського району.

Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.