ua en ru

Прокуратура Чорногорії заявила про участь РФ у підготовці путчу у 2016 році

Прокуратура Чорногорії заявила про участь РФ у підготовці путчу у 2016 році Фото: російська влада причетна до підготовки путчу в Чорногорії

Основною метою змови було перешкодити Чорногорії приєднатися до НАТО

Влада Російської Федерації причетна до підготовки путчу в Чорногорії у 2016 році. Про це в неділю, 19 лютого, повідомив спеціальний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч, передає DW.

За словами Катніча, прокуратура Чорногорії отримала інформацію про причетність росіян до підготовки перевороту за допомогою "розвідувальних служб дружніх країн", зокрема США та Великобританії, які брали участь у розслідуванні інциденту в Чорногорії, яка збиралася напередодні вступити в НАТО.

Основною метою змови було перешкодити Чорногорії приєднатися до Північноатлантичного альянсу. З цією метою сербський націоналіст Александар Синджелич був запрошений в Москву представником "російських військових структур" Едуардом Шишмаковим для отримання інструкцій з виконання місії.

Повідомляється, що прокуратура Чорногорії підозрює 25 осіб у підготовці до путчу, в основному це сербські націоналісти. У розшуку знаходяться також двоє росіян Володимир Попов і Едуард Широков (Шишмаков).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Держдумі РФ назвали дані про причетність країни до спроби перевороту в Чорногорії "качкою".