ua en ru

Прокуратура Берліна закрила справу проти російського журналіста

Прокуратура Берліна закрила справу проти російського журналіста Фото: прокуратура припинила розслідування справи Благого

Прокурори не виявили в сюжеті Благого підстав для підозр у скоєнні злочину

Прокуратура Берліна закрила справу проти журналіста російського "Першого каналу" Івана Благого, який був автором сюжету про нібито викрадену і зґвалтовану російськомовну дівчинку, передає DW з посиланням на адвоката Мартіна Лютле.

Повідомляється, що прокуратура не побачила в сюжеті Благого "достатніх підстав для підозри у вчиненні злочину".

"У своєму матеріалі Благий "просто цитував висловлювання тітки Лізи", в яких говорилося про можливе скоєння злочину стосовно дівчинки. У матеріалі також не зустрічається висловлювань про те, що всі або більшість біженців скоюють злочини сексуального характеру, і не міститься закликів до насильства проти біженців у Німкччині, зазначено в документі", - цитує DW відповідь прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що берлінська прокуратура відкрила справу на російського журналіста. Справу було відкрито за клопотанням адвоката Лютле, який стверджував, що сюжет про зґвалтовану дівчинку Лізу Ф. знятий у дусі російської пропаганди і розпалює міжнаціональну ворожнечу.