ua en ru

Прокуратура АРК порушила кримінальну справу стосовно керівника ДП "Лівадія"

Прокуратурою Автономної республіки Крим (АРК) 23 вересня 2010 р. порушено кримінальну справу стосовно керівника ДП "Лівадія" за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України за фактом зловживання службовим становищем при розпорядженні земельними ділянками структурного підрозділу НВАО "Масандра". Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).
Як з'ясувалося, внаслідок незаконних дій вказаного керівника, який одночасно є депутатом Ялтинської міської ради та головою комісії з землекористування та екології міськради, було незаконно відчужено 20,5 га земель ДП "Лівадія" вартістю 58,4 млн грн.
Установлено, що директор держпідприємства відмовився від права постійного користування земельними ділянками площею 21,5 га, повноваження щодо розпорядження якими згідно із законом має Кабінет міністрів України.
За цією статтею кваліфіковано також протиправні дії посадових осіб Сімеїзької селищної ради, які винесли на розгляд сесії питання, що не входять до компетенції органу місцевого самоврядування, затвердили припинення права власності на земельні ділянки ДП "Лівадія" та у подальшому передали землі, призначені для розвитку виноробства, у приватну власність ряду громадян.
Розслідування проводить слідчий відділ прокуратури АР Крим.