ua en ru

Прокуратура заарештувала чотирьох організаторів провокацій у Львівській області

Прокуратура заарештувала чотирьох організаторів провокацій у Львівській області Фото: прокуратура

На даний момент ведеться досудове розслідування

Прокуратура Львівської області заарештувала чотирьох організаторів провокацій у селі Гряда. Про це повідомляє прес-служба прокуратури львівської.

"Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами вчинення кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України за попередньою змовою групою осіб), ч . 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності, та іншими ознаками), ч. ст 2. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) і ч. 3 ст. 296 (хуліганство, пов'язане з опором представникові влади, припиняли хуліганські дії) КК України", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в рамках досудового розслідування чотирьом особам повідомлено про підозру у ч. 2 ст. 110. Крім того двом з них ще й інкримінується вчинення кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України.

Судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. На даний момент ведеться досудове розслідування.

Повідомляється, що 29 березня в с. Гряда Львівської області близько 200 чоловік, рухаючись по пішохідному переходу автодороги державного значення "Львів-Рава-Руська", перешкоджали руху транспортних засобів. При цьому, група осіб використовувала плакати українською та польською мовами, і вигукували гасла з закликами зміни територіального устрою України та розпалювання національної ворожнечі.

Нагадаємо, також сьогодні повідомлялося, що суд Києва засудив до 7,5 років в'язниці трьох затриманих на хабарі митників.