ua en ru

Прокуратура амністує 18 автомайдановцев у разі виконання вимог закону

Прокуратура Київської області амністує 18 автомайдановцев у разі виконання активістами вимог закону. Про це заявив прокурор київської області Михайло Витязь

Прокуратура Київської області амністує 18 автомайдановцев у разі виконання активістами вимог закону. Про це заявив прокурор київської області Михайло Витязь, передає прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, прокуратура здійснює процесуальне керівництво у розслідуванні 2 кримінальних проваджень, в яких підозрюваними є 18 автомайдановцев.

"Всі вони підозрюються в організації масових заворушень, це правопорушення, передбачені ст. 294 КК України", - сказав прокурор Михайло Витязь.

"Якщо будуть виконані всі вимоги закону про звільнення від кримінальної відповідальності, всі ці громадяни будуть амністовані", - додав він.

За його словами, мають бути звільнені всі будівлі або приміщення органів державної влади та місцевого самоврядування. Також повинні бути розблоковані транспортні комунікації на вулиці Грушевського в Києві та інші вулиці, площі, провулки, бульвари, як у Києві, так і в інших населених пунктах України.

Витязь зазначив, що ця вимога не стосується тих місць, на яких проходять мирні акції протесту. Зазначене має відбутися по всій території України без будь-яких винятків.