ua en ru

Прокуратура за 3 місяці відправила в суд 10 звинувачень за фактом державної зради депутатів Криму

Прокуратура за 3 місяці відправила в суд 10 звинувачень за фактом державної зради депутатів Криму Фото: прокуратура АР Крим (uk.wikipedia.org)

Обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 15 років

Прокуратура Автономної Республіки Крим за 3 місяці направила в суд 10 звинувачень за фактом державної зради депутатів окупованого Криму. Про це повідомляє пресс-служба прокуратури.

"Загалом прокуратурою Автономної Республіки Крим за останні 3 місяці поточного року в районні суди міста Києва направлено обвинувальні акти з 10 депутатів Севастопольської міської ради Автономної Республіки Крим", - йдеться в повідомленні прокуратури.

Так, прокуратура Автономної Республіки Крим за результатами спеціального попереднього розслідування, проведеного слідчим відділом Головного управління Служби безпеки України направила до суду обвинувальні акти у відношенні трьох депутатів Севастопольської міської ради, які звинувачуються у справі про державну зраду.

Повідомляється, що в ході розслідування кримінальних проваджень отримані докази того, що в березні 2014 року депутати Севастопольської міської ради Автономної Республіки Крим надали допомогу та сприяли окупації Росією Криму. Зокрема, вони незаконно прийняли ряд постанов, підтримали рішення Верховної Ради АР Крим про проведення так званого "загальнокримського референдуму", результатом якого стала тимчасова окупація території АР Крим та міста Севастополя.

Згідно з даними прокуратури, обвинуваченим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років.

Нагадаємо, раніше Головне управління СБУ почало спеціальне досудове розслідування стосовно ще трьох депутатів Севастопольської міської ради в аннексированом Росією Криму.