ua en ru

Виробництво електроенергії з відновлюваних джерел в Україні в 2011 р. склало 300 млн кВт.год, - Пашкевич

Виробництво електроенергії з відновлюваних джерел в Україні в 2011 р. склало 300 млн кВт.год. Про це заявив голова Держенергоефективності Микола Пашкевич, передає прес-служба Кабінету міністрів Уркаїни.
"Дерегуляція у сфері енергоефективності, відмова від контрольно-наглядових функцій та платних послуг і усунення корупційних чинників дозволили перейти нам в цьому році до партнерських відносин з бізнесом. Доказом цього є активізація впровадження енергоефективних проектів та збільшення обсягу інвестицій. За останній рік в Україні вироблено більше 300 млн кВт.год електроенергії з відновлюваних джерел. За рахунок реалізації програм енергоефективності лише в першому півріччі 2011р. було заощаджено 0,8 млрд кубометрів природного газу. З 2010 р. стабільно знижується рівень енергоємності ВВП", - зазначив Пашкевич.
Нагадаємо, в Україні за 2011 р. виробництво електроенергії виросло на 3,1% - до 193,9 млрд кВт.год. Таким чином, виробництво електроенергії з відновлюваних джерел на даний момент складає близько 0,15% від загального обсягу.