ua en ru

Виробники горілки звернулися в Антимонопольний комітет з вимогою розібратися з корупцією в Укрспирті

Виробники горілки звернулися в Антимонопольний комітет з вимогою розібратися з корупцією в Укрспирті

Найбільші виробники алкоголю звернулися в Антимонопольний комітет України з вимогою розібратися в ситуації навколо підвищення цін Укрспиртом і не допустити зловживань монопольним становищем на ринку.

Так, мова йде про спробу Укрспирту підняти ціни на сировину для легальних виробників на 20% вже з 1 січня 2018 року. За словами представника ТОВ "УДК" Ігоря Стрільця, Укрспирт знову заганяє галузь в тінь, а його корупційні схеми набувають нові форми.

"На жаль, у випадку збільшення вартості спирту, катастрофічна ситуація з нелегальним ринком, що склалася в алкогольній галузі, тільки посилиться і негативно позначиться на економіці країни. Сьогодні частка контрафакту склала вже понад 50% і необхідно направити зусилля на боротьбу з ним, а не ускладнювати роботу бюджетонаповнюючих підприємств", - заявляє директор ТОВ "Національна горілчана компанія" Віталій Яценко.

Крім того, як пояснюють найбільші оператори ринку, необґрунтоване зростання цін на спирт вдарить не тільки по легальним виробникам, а й по кишенях кінцевих споживачів алкоголю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільші виробники алкоголю також направили відкритий лист президенту і прем'єр-міністра з вимогою розібратися з корупцією в Укрспирті.