ua en ru

Український виробник акумуляторів Westa планує виручити до 67 млн дол. в ході IPO на WSE

Холдингова компанія українського виробника акумуляторних батарей Westa ISIC S.A. (Люксембург) планує виручити до 67 млн дол. в ході первинного розміщення акцій (IPO) на Варшавській фондовій біржі (WSE). Про це повідомляє BG Capital, посилаючись на проспект емісії компанії.
У ході IPO компанія планує продати до 11 млн 33,333 тис. акцій нової емісії, максимальна ціна встановлена на рівні 17,3 злотих (6,28 дол.) за акцію. Максимальна сума залучення (за вирахуванням витрат на розміщення) може скласти близько 67 млн дол.
Кошти, отримані в результаті розміщення, Westa планує направити на організацію виробництва нової продуктової лінійки (29,4 млн дол.), а також на оптимізацію структури капіталу шляхом погашення найбільш дорогої частини кредитного портфеля.
Згідно з графіком публічної пропозиції, 25 - 27 травня 2011 р. пройде підписка приватними інвесторами в Польщі та заповнення книги заявок від інституціональних інвесторів. Розподіл акцій попередньо заплановано на 6 червня, 15 червня 2011 р. компанія розраховує пройти лістинг на WSE.
Чистий прибуток компанії в 2010 р. склав 33,967 млн дол., проти збитків у 23,285 млн дол. в 2009 р. EBITDA компанії за цей час зріс в 3,3 рази - до 55,285 млн дол., дохід збільшився на 86%, склавши 154,305 млн дол.
У 2011 р. Westa планує виробити 6,5 млн умовних батарей на загальну суму 268 млн дол.
Westa ISIC Group - один з найбільших виробників акумуляторів в Європі. Головний офіс знаходиться у м. Дніпропетровськ. До структури групи входять заводи "Веста-Дніпро" і "Вест-Індастріал", торговий дім і складський логістичний комплекс.
Нагадаємо, більше 10 українських компаній протягом 2011 р. планують реалізувати свої плани по IPO на Варшавській фондовій біржі. Уже провели первинне розміщення агрохолдинги Industrial Milk і KSG Agro. Ще один український емітент - Agroliga - провела IPO на альтернативному майданчику Варшавської фондовій біржі NewConnect. Крім них, на WSE котируються акції п'яти українських компаній - Agroton, Astarta Holding, Kernel Holding, Milkiland і Sadovaya Group.