ua en ru

Положення щодо прохідного бар'єру законопроекту про вибори буде виноситись на голосування, починаючи з 1%-ого бар'єру, - Єфремов

Положення щодо прохідного бар'єру законопроекту про вибори народних депутатів буде виноситись на голосування парламентарів, починаючи з 1%-ого бар'єру і вище. Про це заявив лідер фракції Партії регіонів Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми будемо виносити на голосування пропозиції, починаючи з 1%-ого бар'єру і вище. Яка пропозиція набере необхідну кількість голосів, так і буде", - розповів Єфремов.
Разом з тим, голова комітету з питань правової політики ВР, народний депутат БЮТБ Сергій Міщенко розповів журналістам, що фракція БЮТБ вимагає, щоб в законі про вибори народних депутатів була врахована норма про прохідний бар'єр не більше 4%.
"Робоча група щодо підготовки закону про вибори народних депутатів продовжує роботу і наполягає на трьох позиціях: це вікриті пропорційні списки, прохідний бар'єр не більше 4% і надання можливості блокам приймати участь в виборах", - підкреслив він.
Міщенко підкреслив, що якщо парламентська більшість врахує ці пропозиції і прийме за основу проект закону без цих положень, то фракція БЮТБ буде готувати відповідні поправки до проекту закону у другому читанні.
Нагадаємо, ВР сьогодні планує розглянути закон про вибори народних депутатів України. Відповідний законопроект повинен бути розроблений спеціальною комісією, постанова про створення якої була прийнята ВР 3 листопада 2011 р. Як заявив голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, парламентська більшість готова врахувати 80% пропозицій опозиції для прийняття цього закону. Крім того, він зазначив, що положення щодо прохідного бар'єру законопроекту про вибори народних депутатів буде виноситись на голосування парламентарів окремо.