ua en ru

У програмі "Доступні ліки" беруть участь більше 2 тисяч аптек, - Розенко

У програмі "Доступні ліки" беруть участь більше 2 тисяч аптек, - Розенко Фото: Павло Розенко

Кращі показники мають Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська та Хмельницька області

В урядовій програмі "Доступні ліки" беруть участь вже більше 2 тисяч аптек. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає "Урядовий портал".

"Ефективність роботи програми "Доступні ліки" зараз залежить від тісної взаємодії керівників органів місцевої влади з Моз. Ми вже маємо певні позитивні зрушення. Зокрема, сьогодні по всій Україні в програмі "Доступні ліки" беруть участь вже більше 2000 аптек. Але цього недостатньо", - сказав Розенко.

Крім того, Розенко повідомив, що найкращі показники по залученню аптек до участі у програмі мають Вінницька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська та Хмельницька області.

"В Запорізькій, Житомирській, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Херсонській та Черкаській областях потрібно істотно збільшити кількість аптек, які беруть участь у програмі", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я ініціювало заборону на продаж в Україні 250 найменувань ліків російського виробництва.