ua en ru

Програма соціально-економічного розвитку Києва на 2013 р. передбачає 1,2 млрд грн капіталовкладень

Київська міська рада на своєму пленарному засіданні сьогодні, 8 лютого, затвердла програму соціально-економічного розвитку Києва на 2013 рік, передає кореспондент РБК-Україна.

"Розроблена програма грунтується на реальних можливостях фінансування, враховуючи основні пріоритети розвитку. Проект тричі розглядався на засіданні постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, був схвалений в остаточному підсумку", - зазначив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Обсяг асигнувань з міського бюджету на капітальні вкладення в 2013 р. становить 1,2 млрд грн: "До травня місяця планується відкрити транспортну розв'язку на Поштовій площі, крім того асигнування виділені на продовження будівництва Подільського мостового переходу, реконструкцію проспекту Григоренка, будівництво розв'язки на правобережних підходах до Південного мосту зі з'їздом на Саперно-Слобідську і на Столичне шосе, під'їзної дороги до аеропорту Жуляни.

Також у поточному році планується відкрити станції метро Теремки і триватиме облаштування платформ міської електрички.
Передбачається завершити будівництво каналізаційного колектора по вул. Сортувальній, першу чергу будівництва гідровузла у мікрорайоні Бортничі. Буде продовжена програма будівництва доступного і соціального житла, планується завершити роботу по реконструкції приймальних відділень двох лікарень на 435 місць, відкрити три нові амбулаторії для лікарів сімейної медицини в Голосіївському, Дарницькому та Деснянському районах.

Крім того, планується побудувати дитячий садок на Позняках, продовжити реконструкцію дитячої школи мистецтв на вул. Воровського і будівництво прибудови до середньої школи на вул. Раїси Окіпної, завершити реконструкцію трьох дитячих садків в Оболонському районі.

Крім того, планується завершити реконструкцію 4 парків і закупити спецтехніку для догляду за об'єктами зеленого господарства.

Читайте також: Київрада прийняла програму соціально-економічного розвитку столиці на 2013 рік.