ua en ru

Програма розвитку рекреаційного комплексу Криму на 2012-2013 рр. обсягом 157 млн грн може бути прийнята до кінця року

Програма розвитку і реформування рекреаційного комплексу Криму на 2012-2013 роки, загальний обсяг фінансування якої за 2 роки складе 157 млн грн, може бути прийнята Верховною радою автономії вже до кінця поточного року. Таку думку висловив перший заступник міністра курортів і туризму Криму Олександр Лієв на міжнародному форумі "Цілющий Крим", який проходить 3 і 4 листопада в Саках, повідомляє кореспондент РБК-Україна з посиланням на Міністерстві курортів і туризму АРК.

Зокрема, у своїй доповіді Лієв розповів про проект програми і детально зупинився на кожному з її пунктів. Серед основних проблем галузі він виділив низьку конкурентоспроможність рекреаційного комплексу Криму, відсутність комплексної системи іміджевої політики у сфері курортів і туризму, низький рівень професійної підготовки персоналу в туристичному секторі, а також необхідність реформування нормативно-правової бази.

За словами першого заступника голови курортного відомства, програма орієнтована на перехід до сучасної, ринкової, конкурентоздатної моделі економіки. Він повідомив, що проект програми вже пройшов необхідні узгодження в Раді міністрів, окрім Міністерства фінансів. "Як тільки Мінфін віддасть нам програму, ми готові її внести до парламенту Автономної республіки Крим. Члени профільної комісії внесли до неї свої пропозиції. Сподіваюся, що вона потрапить на наступне пленарне засідання кримського парламенту вже цього року", - сказав Лієв.