ua en ru

Програма агентства Фірташа допоможе залучити інвестиції в Україну, - європейські аналітики

МВФ вимагає проведення структурних реформ, але упускає, що економічне зростання в Україні неможливо забезпечити без проектів по залученню прямих іноземних інвестицій. Про це йдеться у статті про можливості відновлення української економіки, підготовленій європейським виданням EUObserver.

На думку європейських журналістів, універсальна політика суворої економії, запропонована МВФ, повинна бути доповнена новаторськими і спеціально розробленими для України ідеями, які дозволять захистити приватний сектор.

Прикладом таких проектів видання називає Агентство модернізації України - ініціативу українського бізнесмена Дмитра Фірташа. На думку видання, програму агентства підтримує широке коло впливових західних політиків, і це допоможе реформувати економіку і "залучити інвестиції в країну, що бачила відтік іноземних інвесторів зі швидкістю вітру".

Нагадаємо, про створення Агентства модернізації України заявив голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ на інвестиційному форумі у Відні 3 березня. Завдання агентства - залучити провідних світових експертів і знайти інвестиційні ресурси для розробки і реалізації комплексної програми реформ. На думку Фірташа, для відновлення української економіки знадобиться не менше 300 млрд дол.