ua en ru

ДФС в березні чекає 55 млрд гривень надходжень до загального фонду держбюджету

ДФС в березні чекає 55 млрд гривень надходжень до загального фонду держбюджету Фото: голова ДФС Роман Насіров

У тому числі по податковому напряму - 37,5 млрд грн, по митному напряму - 20,5 млрд грн

За оперативними даними у березні (станом на 29 березня 2016 року) прогнозуються рекордні надходження до загального фонду державного бюджету за всю історію існування Державної фіскальної служби України - 58 млрд гривень. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ДФС.

Як зазначається, у тому числі по податковому напряму сума надхожень складатиме 37,5 млрд грн, по митному напряму - 20,5 млрд грн.

"З початку 2016 року ДФС щомісяця забезпечує перевиконання планових показників з надходжень до бюджету. Так, за січень бюджет додатково отримав 3,9 млрд грн. (факт - 34,8 млрд грн), у лютому перевиконання плану становило 4,2 млрд грн (факт - 45,6 млрд грн)", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, таких результатів вдалося досягти завдяки посиленню заходів ДФС щодо детінізації економіки, а саме системній боротьбі з фіктивними підприємствами та іншими схемами уникнення сплати податків; посиленій боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державна фіскальна служба України проводить службове розслідування на Волинській митниці за фактом затримання партій товарів, які незаконно потрапили на територію України.