ua en ru

Профспілки взяли в облогу МОЗ, зайшли в будівлю і оголосили голодування

Профспілки взяли в облогу МОЗ, зайшли в будівлю і оголосили голодування

Представники профспілок очікують виконання їх вимог

Михайло Волинець разом з іншими представниками вільних профспілок забарикадувалися в МОЗ і вимагають не ставити на голосування медичну реформу. Про це голова Конфедерації вільних профспілок України повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Волинець зазначив, що представники МОЗ намагаються вести переговори. "Зараз у Білому залі МОЗ проводимо переговори з представниками міністерства. Вимагаємо виконання вимог КВПУ від 13 липня основні – відставка міністра і скасування реформи, спрямованої на знищення мільйонів українців! Оголосили голодування", – повідомив він.

Пізніше він дописав, що до голодування приєдналися представники вільних профспілок.

"Якщо влада нас не чує, ми будемо діяти активніше. Ми розміщуємо страйком у стінах МОЗ на умовах, передбачених законом. Навколо будівлі міністерства розгортаємо наметове містечко. Приміщення не будуть звільнені, і голодування буде тривати до тих пір, поки депутати не відмовляться від голосування по медреформі", – заявив Волинець.

На даний момент представники профспілок знаходяться у будівлі міністерства, очікуючи виконання їх вимог.

Як відомо, сьогодні вранці з ініціативи профспілок Волинця більше 3,5 тисяч протестуючих почали акцію протесту під Міністерством проти медичної реформи.

Волинець на брифінгу у Верховній раді заявив, що протестуючі вимагають не порушувати Конституцію і повернути безкоштовну медицину, не допустити закриття медзакладів і скорочення лікарів.

"Ми вимагаємо від ідеологів недореформ зупинити закриття лікарень, припинити експеримент щодо створення госпітальних округів, ввести мораторій на скорочення робочих місць і припинити знущання над медиками. Українці мають право на безкоштовну медичну допомогу, а лікарі – на гідні умови праці", – зазначив Волинець і передав депутатам "Маніфест протесту".