ua en ru

Профспілки в Глухові вимагали від Терещенка скасувати підвищення ціни на воду

Профспілки в Глухові вимагали від Терещенка скасувати підвищення ціни на воду

На мітинг вийшло близько сотні профспілкових активістів

"Профспілковий наступ" в рамках флешмобу містами України влаштував "холодний душ" глухівським чиновникам через підвищення ціни на воду. Про це повідомляє прес-служба Федерації незалежних профспілок України.

За інформацією прес-служби, в Глухові на мітинг проти підвищення ціни на воду вийшло близько сотні профспілкових активістів.

"Флешмоб профспілок добрався і до Глухова, де з 1 вересня на 25% зросте ціна на воду. Мер Терещенко ще кілька місяців тому хвалився, що в Глухові вдалося провести експеримент і знизити вартість води. Але цей експеримент закінчився плачевно для городян – борговою ямою місцевого водоканалу і різким підвищенням вартості води. Щоб влада почула людей, ми влаштували їм сьогодні холодний душ", – повідомляє прес-служба профспілок.

Профспілкові активісти облили водою члена виконкому та радника мера Терещенка – Руслана Павленка.

"Тільки акції прямої дії здатні змусити чиновників якось реагувати на вимоги людей. Глухівчани сьогодні в розпачі через підняття ціни на воду. Ціни ростуть, а якість надання комунальних послуг не змінюється. Можливо, після сьогоднішнього холодного душу чиновники знайдуть інший шлях закривати свої провали і не будуть здирати з людей гроші за власні помилки", – заявили в прес-службі Федерації незалежних профспілок.

Активісти пообіцяли повернутися до Терещенка, якщо їх вимоги про скасування підвищення ціни на воду не будуть виконані.

Як відомо, 28 серпня, "Профспілковий наступ" в рамках флешмобу влаштував холодний душ чернігівським комунальникам. Як писали ЗМІ, раніше профспілки своєю акцією під НКРЕКП "змусили" комісію відмінити абонплату на газ. Також зазначалося, що активісти "змусили" владу не приймати медичну реформу, яка б "знищила" в країні безкоштовну медицину. Флешмоб "Профспілкового наступу" відбудеться і в інших містах України.