ua en ru

"Профспілковий наступ" під Чернігівською ОДА блокував призначення чиновника

"Профспілковий наступ" під Чернігівською ОДА блокував призначення чиновника Фото: Чернігівська ОДА

Сьогодні близько 100 представників профспілкових організацій пікетували Чернігівську ОДА

"Профспілковий наступ" під Чернігівською ОДА блокував призначення чиновника через кримінальні справи і вимагав звільнити його з адміністрації. Про це повідомив керівник Незалежних профспілок України Сергій Павленко, коментуючи сьогоднішню акцію профспілок у Чернігові, повідомляє прес-служба організації.

За словами Павленка, близько сотні представників профспілкових організацій пікетували сьогодні Чернігівську ОДА з вимогою звільнити керівника департаменту агропромислового розвитку Юрія Павлішена.

"Він відомий всім через кримінальні справи у Ветеринарній службі, зараз очолює департамент агропромислового розвитку адміністрації. Незрозуміло, як виконується закон "Про очищення влади"? Чому ця людина сьогодні займає високу посаду? Його соратник вже отримав за свої справи у Ветслужбі 6 років, а Павлішен – тільки хорошу посаду в ОДА. Тому ми вимагаємо його відставки з посади", – заявив Павленко.

Також Павленко заявив, що профспілки вимагають від голови обласної адміністрації не допустити Павлішена до конкурсу на посаду керівника Головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів області.

"Ми переконані, що він повинен претендувати тільки на місце за гратами. Тому вимагаємо від голови ОДА не допустити того, щоб ця людина працювала в адміністрації або очолювала інші важливі для області структури", – додав Павленко.

Вимоги про звільнення чиновника і недопущення його до конкурсу сьогодні були передані голові Чернігівської ОДА.

Як відомо, раніше "Профспілковий наступ" влаштував "холодний душ" чиновникам з різних міст України, де, на думку активістів, необгрунтовано були збільшені комунальні тарифи.