ua en ru

Профільний комітет ВР рекомендував Раді не затверджувати звіт Нацради з телебачення і радіомовлення за 2012 г

Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації рекомендував Раді не затверджувати звіт про діяльність Нацради з питань телебачення і радіомовлення за 2012 р., повідомляє "Комерсант-Україна".

"Після цього народні депутати, безумовно, можуть прийняти кадрові рішення (в Нацраді), або просто взяти до відома інформацію комітету і погодитися з тим, що Нацрада погано працювала", - прокоментувала підсумки засідання комітету виконавчий директор Інституту масової інформації Вікторія Сюмар.

Разом з тим джерело видання в Нацраді дотримується іншої думки: "Абсолютно ясно, що бажання опозиції і влади збіглися. Перші хочуть прибрати з Нацради людей Хорошковського (колишнього власника Inter Media Group Валерія Хорошковського), а другі - ввести туди людей з так званої "сім'ї"".

Голова Нацради Володимир Манжосов на засіданні повідомив, що в 2012 р. було отримано 1901 заяву від телерадіоорганізацій, за якими переоформлено та видано 295 ліцензій, анульовано 106 ліцензій, з яких 102 - за бажанням самих організацій. Нацрада провела 389 перевірок телерадіокомпаній і провайдерів програмних послуг. 88 з них носили позаплановий характер. За їх підсумками винесено 77 попереджень, одна ліцензія анульована. У грудні були проведені 44 позапланові перевірки щодо компаній, що допустили порушення виборчого законодавства під час виборів.

Читайте також: Нацтелерадіо затвердила звіт про свою діяльність за 2012 р