ua en ru

Нацтелерадіо затвердила звіт про свою діяльність за 2012 р

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення сьогодні, 23 січня з. р., затвердив звіт про свою діяльність за 2012 р., який завтра передасть на розгляд і затвердження Верховної Ради і Президента України. Про це сьогодні на прес-конференції після засідання ради повідомив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні звіт прийнятий національним радою, я вважаю, що максимум завтра він буде опублікований на нашому сайті і, думаю, завтра з відповідними листами він буде поданий Президентові України та до Верховної Ради", - сказав Манжосов.

За словами Манжосова, у цьому документі викладені підсумки виконання Національною радою завдань, визначених Планом розвитку національного телерадіоінформаційного простору.

"Ми підводимо підсумки ліцензування телерадіомовлення за 2012 р., звітуємо про здійснення регуляторних і наглядових повноважень, про міжнародну діяльність і дотримання вимог законодавства щодо участі іноземного капіталу в статутних капіталах телерадіоорганізацій", - додав він.

Нацтелерадіо в 2012 р. видав 295 нових і переоформив 992 діючих ліцензії телерадіоорганізацій та провайдерів програмної послуги, анулював 106 ліцензій. Також у 2012 р. було проведено конкурс на вільні канали в мультиплексі МХ-5 і сьогодні розповсюджуються 32 програми ефірного телевізійного мовлення, що охоплюють сигналом 95% населення.

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Микола Фартушний зазначив, що основною тенденцією 2012 р. був бурхливий розвиток нових медіа.

Читайте також: Нацрада з питань телебачення пропонує встановити максимальний розмір штрафів для каналів за порушення умов ліцензування в 178 тис. грн