ua en ru

Профільний комітет ВР пропонує внести зміни в перелік повноважень НКЦПФР

Комітет з питань фінансів і банківської діяльності рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо впорядкування адміністративних послуг, які надаються Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). Про це повідомила прес-служба Верховної Ради України (ВР).

Законопроектом (№ 3144) пропонується уточнити перелік повноважень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, який міститься в законі "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", та привести його у відповідність з повноваженнями Комісії, які передбачені іншими законами та нормативно-правовими актами. Також передбачається редакційне уточнення окремих повноважень Комісії, визначених у законах "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні", "Про цінні папери та фондовий ринок" та "Про інститути спільного інвестування".

Члени комітету вважають, що реалізація положень проекту закону призведе законодавчі основи регулювання Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку адміністративних послуг у відповідність з законом "Про адміністративні послуги", яким встановлені вимоги у сфері надання адміністративних послуг державними органами та визначено, що перелік адміністративних послуг встановлюється виключно законами, які регулюють суспільні відносини щодо надання адміністративних послуг.

На засіданні комітету зазначалося, що Кабінет міністрів підтримує проект за умови врахування зауважень, що стосуються необхідності узгодження положень законопроекту із законом "Про адміністративні послуги" в частині норм, що передбачають повноваження Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку встановлювати певні порядки надання адміністративних послуг.