ua en ru

Профільний комітет ВР пропонує включити ДПтС в перелік органів, що створюють службу пожежної безпеки

Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує законопроектом №3089 "Про внесення зміни до статті 61 Кодексу цивільного захисту України" (щодо виконання кримінальних покарань з пожежної безпеки) Державну виконавчу службу виключити з переліку органів створюють пожежну безпеку натомість включити Державну пенітенціарну службу (ДПтС). Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України (ВР).

На засіданні комітету зазначалося, що частиною сьомою статті 61 Кодексу цивільного захисту передбачено, що служба пожежної безпеки створюється саме в Державній виконавчій службі для забезпечення пожежної безпеки і здійснення нагляду на її об'єктах. Однак, наголошували народні депутати, у положенні про Державну виконавчу службу як центрального органу виконавчої влади, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів, не належить завдань та обов'язків щодо забезпечення пожежної безпеки.

У той же час, у положенні про Державну пенітенціарну службу України така функція передбачена, а саме: забезпечення виконання завдань з пожежної безпеки щодо захисту життя і здоров'я громадян, державної власності від пожеж і підтримання належного рівня пожежної безпеки в апараті служби, органах та установах, які належать до сфери його управління, проводить експертизу проектної та іншої документації відповідно до нормативних актів з пожежної безпеки, забезпечує установи виконання покарань та слідчі ізолятори протипожежними засобами.